Obojeni program
Dom omladine Beograda
Sala Amerikana
13. oktobar 2012.

15. oktobar 2012.

 
 
 
  Koncertna promocija novog albuma Kako to mislis Mi? Obojenog programa, koja se dugo iščekivala, konačno se desila 13. oktobra u Domu omladine.

Kao predgrupe su nastupili Straight Mickey and the Boyz i 16 8 23. Prilično dinamična svirka oba benda, mada neopravdano slabo posećena, bila je dobra uvertira za nastup Obojenog programa. Novi album Kako to misliš mi? (koji se može nabaviti u CD izdanju ali i slobodno preuzeti sa zvaničnog sajta Obojenog programa i EXIT-a) izašao je u izdanju Odličnog hrčka, koji je bio i organizator ovog koncerta.



Pune tri decenije Obojeni program egzistira i razmenjuje tu čudnu energiju sa publikom. Bend sa dugom tradicijom i uzorima post punka uvek pruža nešto novo, ne samo novim generacijama već i onima onima koji su uz Kebrinu muziku odrastali. Pored Branislava Babića Kebre, konstante koja se ne menja, najnoviju postavu Obojenog programa čine i Ilija Vlaisavljević "Bebec" (bas gitara), Ljubomir Pejić "Ljuba" (bas gitara) i Vladimir Cinkocki "Cina" (bubanj). Dakle, dva basa i bubanj dali su novu dimenziju već prepoznatljivim Kebrinim nastupima. Na novom albumu dominira beskompromisan zvuk koji proizvode dva basa i bubanj ali i upečatljiva Kebrina interpretacija. Bilo je interesanto čuti i kako zvuče stari klasici u novom aranžmanu.



Koncert koji je započeo tek koji minut pre 23h otvorile su numere sa novog albuma: “Mene to ne zanima”, “Samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo”, “Kako ja to ne primećujem”, “Svi mi nekom trebamo”, ”Kako to misliš mi“ koju je otpevao sa Vučom frontmenom Darkvooda kao vokalnim pojačanjem.
“Da li smo naučili živeti u kapsuli”, “Vi ste ljudi”, nizale su se pesme sa novog albuma kombinovane sa dobro poznatim hitovima sa prethodnih kao što su “Kočnice”, “Kad bi mozak stao”, “O da li”, “Štipaljka”, “Kad se neko nečem dobrom nada”, ”ABCD avioni “, “Nebo nebo plavo je”...
Jedina zamerka koja se može izreći na račun ovog koncerta je ozvučenje koje nije bilo na visini zadatka (najočiglednije tokom numere "Kad se neko nečem dobrom nada").



Koncert je trajao punih sat vremena posle čega su usledila dva bisa. Ako znamo da su Kebrine pesme kratke i efektne, jasno je da je bend na ovom nastupu "prošetao" kroz celokupnu karijeru. Njihove stvari nose obrise nekog prošlog vremena a ipak su prilagodjene vremenu u kome trenutno živimo i obojene tematikom koja nikada ne zastareva. Koncert koji su održali u Domu omladine potvrdio je to u potpunosti.

tekst - Vesna Nerić
foto & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Dan Stuart
"Gun Club", Beograd
04. oktobar 2012




Belgrade Calling Festival 2012
Ušće, Beograd
27-30. jun 2012




Majke
SKC, Beograd
09. jun 2012.




Metallica
Ušće, Beograd
08.05.2012.




Long Night Festival
Dom omladine Beograda
24.03.2012.




Todo Mundo festival
S. Spajić i B. Stanković Konono No.1
Dom omladine Beograda
23.03.2012.




Todo Mundo festival
Tinariwen / Talabarte

Dom omladine Beograda
22.03.2012.




Orthodox Celts
SKC Beograd
17.03.2012.